İYTE Lise Yaz Okulu 2019

İYTE Lise Yaz Okulu 24 Haziran 2019- 5 Temmuz 2019 tarihleri arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Urla/Gülbahçe yerleşkesinde yapıldı. Bu yıl ilki düzenlenen ve gelenekselleşeceğine inandığımız İYTE Lise Yaz Okulu programına lise 9, 10, ve 11.sınıf öğrencileri katıldı.

İki hafta süren İYTE Lise Yaz Okulu, lise öğrencilerine üniversiteli olma deneyimini yaşatma adına bilimsel dersler ve sosyal/kültürel aktivitelerden oluştu. Lise yaz okulu kapsamındaki dersler mühendislik bilimleri, fen/temel bilimler, mimarlık, şehir ve bölge planlama, dil, kültür, spor, girişimcilik ve inovasyon gibi çok çeşitli alanları kapsadı. Program kapsamındaki dersler aktif katılımı destekleyen, ilgi çekici ve öğrencilerin yeni çalışma alanlarını keşfetmelerine olanak sağlayacak şekilde verildi. Dolayısıyla, lise öğrencilerinin farklı alanlarda bilgi edinmeleri ve meslek seçimlerine katkı sağlamak programın en önemli amaçlarından biri oldu.

Programın öğretim kadrosu çoğu yurtdışında eğitim almış, ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişime katkı sağlayan, İYTE bünyesinde görev yapan ve kendi uzmanlık alanlarında araştırma projeleri yürüten deneyimli akademisyenlerden oluştu. Başarı ile yürütülen İYTE Lise Yaz Okulu 5 Temmuz 2019 günü program koordinatörü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayten Nalbant’ın programı değerlendirme konuşmasının ardından İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu’nun öğrencilere sertifikalarını, öğretim üyelerine teşekkür belgelerini vermesiyle sona erdirildi. Arkasından düzenlenen piknik ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri keyifli vakit geçirdi.

X