İYTE Kampüsüne Öğrenci Yurdu Yapılıyor

İYTE Kampüsüne 60 oda kapasiteli ve içinde sosyal tesislerin yer alacağı yurt inşaatı için protokol imzalandı.

Göreve geldiği günden itibaren öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik farklı alternatifler yaratmak için girişimlerde bulunan Rektör Baran, hayırseverlerin de katkısıyla yeni bir tesisin yapımı için protokol imzalandığını izinlerin alınması ile birlikte inşasına başlanacağını söyledi.

Hayırsever Ferahiye Ferhan Şahinci’nin desteğiyle yapımına en kısa sürede başlanacak olan “Alİ-Ferhan Şahinci Kız Öğrenci Yurdu”, yeni nesil yurt konseptiyle inşa edilecek. Rektör Baran imza sonrası yaptığı açıklamada “İYTE nitelikli akademik kadrosu ve yaratıcı zekâya sahip öğrencileriyle bilgi üreten bir Türkiye için çalışıyor. Öğrencilerimizin sorunsuz bir eğitim yaşaması için İYTE olarak stratejiler belirliyor, girişimlerde bulunuyoruz. Bu yönde attığımız adımlar sonucunda Ferahiye Ferhan Şahinci’nin desteği sayesinde Kampüsümüze 60 oda kapasiteli yeni bir öğrenci yurdu yapılacak. Böylece sosyal imkânlarıyla öğrencilere konforlu ve güvenli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.