İYTE Kampüsünde Lisansüstü Öğrenci Köyü Açıldı

İYTE Kampüsü bünyesindeki mevcut atıl binaların İYTE Dostu hayırseverler Adil Demir, Şamil Girgin, Constantin Heinz Marcus Fischer, Ahmet Özden ve EAE Elektik AŞ’nin bağışlarıyla yeniden yapılandırılmasıyla öğrencilerin barınmasına uygun bir tesis haline dönüştürülen İYTE Lisansüstü Öğrenci Köyü, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

İYTE Lisansüstü Öğrenci Köyünde öğrencilerin konforlu bir şekilde yaşamaları için tüm şartlar sağlandı. Lisansüstü programlarda eğitim alan öğrencilerin başarı ve ihtiyaç sırlamasına göre yerleşeceği Köyde konaklama ücreti için sembolik olarak 1 TL bedel alınacak.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, “Göreve geldiğim andan itibaren her öğrencimizin konaklayabileceği bir İYTE Kampüsü için çalışmalar yürütüyorum. Devletimizin bize sağladığı imkânlar çerçevesinde ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri sayesinde lisansüstü öğrencilerimizin barınabileceği bir tesis kompleksini tamamlamanın mutluluğu içindeyim. Öğrencilerimizi başarı ve ihtiyaç sıralamasına göre yerleştirdik. Öğrencilerimiz sadece kişisel eşyalarının bulunduğu valizleriyle gelerek konforlu bir şekilde yurtlarımızda kalacak. Amacımız bir araştırma üniversitesi olan İYTE’nin 7/24 yaşayan bir kampüs olması ve bu dinamizmin araştırma çıktısına pozitif etkileriyle ülkemizin bilimsel gelişme sürecinde etkin rol oynamak. Lisansüstü Öğrenci Köyümüzün üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, bu tesisin hizmete açılması için bize destek veren herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, Köyümüzde yeni konaklama alanları inşa edebilmemiz adına tüm kıymetli İYTE Dostlarımızı ve hayırseverlerimizi bizlere destek olmaya davet ediyorum.” dedi.

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, hayırseverler, İYTE üst yönetimi, akademik ve idari personeliyle öğrenciler katıldı.

X