İYTE, İzmir Kent Merkezine Üs Kuruyor.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Vakıflar Genel Müdürlüğünden, İzmir kent merkezinde (Gazi Bulvarı) bulunan sekiz katlı binanın İYTE’ye, 20 yıllığına tahsis edilmesi ile ilgili sözleşmeyi Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Fethi Koç ile imzaladı.

Böylece, Gazi Bulvarı üzerinde bulunan bu binanın, Enstitümüzün yürüttüğü eğitim ve akademik faaliyetlerinin, Kent Merkezindeki ana üssü olması için ilk adım atılmış oldu.

Öğretim üyelerimizin, öğrencilerimizin, tüm birim ve paydaşlarımızın İzmir’de farklı alanlarda yürüttüğü faaliyetlere ev sahipliği yapabileceği bu binanın yenilenmesi ve İYTE’yi yansıtacak şekilde dizayn edilmesinin ardından, hizmete açılmasıyla İYTE, kent merkezinde de ulaşılabilir bir yapıya sahip olacak.

Özellikle İYTE’lilere ve Enstitümüz paydaşlarına hizmet verecek olan bina, ayrıca İzmir’de bulunan sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de faydalanabileceği bir bilim ve teknoloji üssü şeklinde dizayn edilecek.

İzmir ile İYTE arasında da güçlü bir köprü olacak binamızın mümkün olan en kısa zamanda faaliyete başlaması planlanıyor.

X