İYTE HDT’nin Geleneksel Halk Dansları Gecesi Büyük İlgi Topladı

İYTE Halk Dansları Topluluğu (İYTE HDT) tarafından 21. kez düzenlenen gecede, birbirinden renkli ve zengin halk oyunları sahnelendi.

Topluluk, yıl boyunca İYTE’deki çeşitli etkinliklerde sahneledikleri, Anadolu’nun dört bir yanından ve farklı yörelerden derlenen halk oyunlarını ustalıkla harmanlayarak seyirciyle buluşturdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayında 25 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşen Geleneksel Halk Dansları Gecesi, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Programa İYTE Rektörü Yusuf Baran, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve farklı kurum kuruluşlardan temsilciler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Zorlu ders programlarına rağmen büyük bir özveriyle çalışan öğrencilerin yanı sıra gecenin mimarları olan Topluluğun Akademik Danışmanı ve Eğitmeni İYTE Genel Kültür Dersleri Bölümü Öğretim Görevlisi Nüket Dalcı, dans eğitmenleri Okan Öktem, Hasan Zengin, Yunus Keser, izleyiciden büyük alkış aldı.

Gecede konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Halk oyunlarımız, tarihimizi, geleneklerimizi, inançlarımızı, ruhumuzu, yaşam biçimimizi hatta insan ilişkilerimizi bizlere en iyi anlatan unsurlardan biridir. Kültürümüzü nesilden nesile aktararak, bugünlere taşıyan ve yansıtan bu önemli miras, hepimizin sahip çıkması gereken ortak zenginliklerimizden biridir. Yöresel farklılıklarımızdan doğan bu zenginlik; zeybeğiyle, horonuyla, halayıyla, semazeniyle ve daha pek çok yöresel oyunuyla nişanlarımızda, düğünlerimizde, dini ve milli günlerimizde bizleri coşturan, eğlendiren, bazen düşündüren önemli bir ortak değerimizdir” dedi.

Anadolu’nun kültür zenginliğini izleyenlere ustalıkla sergileyen topluluk, bu yılki gösterileriyle hafta başından bu yana 19 Mayıs 1919’un 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin finalini de gerçekleştirdi. Oruç tutanlar için bir düzenlemenin yapıldığı programda ara verilerek davetlilere iftar kumanyası dağıtıldı.

Gösterinin ikinci bölümünde İYTE HDT içinden bu yıl mezun olarak ayrılacak topluluk öğrencilerine, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba ve Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu tarafından plaket verildi. Program, tüm katılımcıların hep birlikte “Bence İYTE’ye Gelmelisin” sloganını söylemesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

X