İYTE GreenMetric 2023’te Dünyanın En İyi 153. Üniversitesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), üniversiteleri sürdürülebilirlik, eğitim ve araştırma gibi alanlarda değerlendiren Uluslararası GreenMetric 2023 sıralamasında dünyanın en iyi 153. üniversitesi olma başarısı gösterdi.

Üniversiteleri altyapı, enerji, iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda değerlendiren GrrenMetric’te bu sene İYTE, sıralamasını geçen seneye oranla 44 basamak birden yükselterek 153. sıraya yerleşti. 1183 üniversite arasında 153. sırada yer alan ve tematik bir üniversite olan İYTE son dönemde elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İYTE’nin elde ettiği başarıya dair açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran konuşmasında şunları kaydetti: “Uluslararası boyutta prestijli bir kurum tarafından dünyanın en sürdürülebilir kampüslerini derecelendiren sıralamada iyi bir sonuç almak; daha da önemlisi bir önceki yıla göre 44 basamak gibi hızlı bir yükseliş yakalamaktan dolayı gururlu ve mutluyum. Bu başarıda hiç kuşkusuz yaptığımız çalışmalara gönülden destek veren İYTE’lilerin büyük katkısı var. Bu dünya hepimizin ve geleceğimizde iklim değişimi, temiz su erişimi, gıda arzı gibi insanlık için son derece hayati önem taşıyan sorunlarımız var. Üniversiteler, bu sorunlara çözüm getirecek bilgiyi üretme ve bu bilgiyi uygulayacak bilim insanları yetiştirmenin yanı sıra doğayı koruma bilincine sahip nesiller yetiştirmek gibi bir sorumluluğa da sahip. Biz de üniversitemizde bilgi ve teknoloji üretmenin yanı sıra doğayla dost bir Kampüs yaşantısı tesis etmek adına çalışıyoruz. Arıttığımız sulardan içme suyu sağlıyor, yağmur hasadıyla Kampüsümüzün sulamasını yapıyor, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla binalarımızın enerji ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Öğrencimizle, personelimizle akademisyenimizle her anlamda örnek bir kampüs inşa etmek, daha güzel ve yaşanılabilir bir dünya için çalışmaya, üretmeye, fark yaratmaya devam edeceğiz.”

X