İYTE – GİMAS AŞ Arasında İş Birliği Anlaşması Yapıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve GİMAS Makine,  İmalat, Montaj ve Mühendislik AŞ arasında iş birliği anlaşması imzalandı. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ve GİMAS Makine,  İmalat, Montaj ve Mühendislik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Girgin’in imzaladığı anlaşma sayesinde iki kurum arasında ortak projeler yürütülecek, öğrencilere staj ve burs imkânları sağlanacak.

Mühendislik ve fen bilimlerinde tercih edilen üniversitelerin ilk sıralarında gelen İYTE’de eğitim almak isteyen öğrenciler için iyi haber İYTE web sayfasından duyuruldu. Bilime evrensel düzeyde katkıda bulunacak bilim insanları, girişimciler, rol modelleri yetiştirmek ve ürettiği bilgi ve teknoloji ile ülkemize katkı sunmak amacıyla kurulan İYTE, endüstriyel ekipmanlar sektöründe faaliyet gösteren GİMAS AŞ ile yaptığı iş birliğini açıkladı.  Üniversitelerde üretilen bilginin daha verimli ve hızlı bir şekilde somut çıktılara dönüşmesi için üniversite –sanayi iş birliğinin önemine değinen Rektör Baran “Göreve geldiğimden bu yana sanayi kuruluşları ile yakın iş birlikleri yapıyor ve bu süreci somut çıktılara dönüştürüyoruz. Bu değerli iş birlikleri, ortak Ar-Ge projeleri ve katma değeri yüksek ürünlerin yanı sıra öğrencilerimize staj ve burs olanağı da sağlıyor. Bu anlaşma sayesinde, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olan Enstitümüzde eğitim gören yirmi beş öğrencimize burs desteği de alacağız. GİMAS AŞ ile yaptığımız anlaşmanın öğrencilerimize, her iki kuruma ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bölgenin yükselen değeri İYTE ile ortak projelere imza atacakları için heyecanlı olduklarını ifade eden GİMAS AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Girgin “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde; gerek yüksek bilgi ve tecrübeye sahip olan İYTE Öğretim Üyelerinin değerli destekleri gerekse de İYTE’ nin yüksek teknolojik ekipmanlara sahip laboratuvarlarının biz sanayicilere kullanma fırsatı yaratılması ile özellikle yeşil enerji alanında yaptığımız Ar-Ge çalışmalarının çok daha hızlı sonuçlandırılması hususunda büyük katkı sağlayacağını umuyorum. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti’ nin geleceği olan İYTE gibi bir üniversitede eğitim alma ayrıcalığını kazanmış gençlerimizi desteklemek bizim için büyük bir mutluluk ve onur kaynağı olacaktır. Bu sebeple İYTE Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf Baran’a ve İYTE’ ye teşekkürlerimi sunuyor ve bu iş birliğinin her iki taraf için de yararlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

X