İYTE En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Arasında 10. Sırada

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan “2022 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sıralamasında İYTE ilk onda yer alma başarısı gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan Endekste üniversiteler “Bilimsel Teknolojik Araştırma Yetkinliği’, ‘Fikri Mülkiyet Havuzu’, ‘İşbirliği ve Etkileşim’ , ‘Ekonomik Katkı ve Ticarileşme’ ile ‘Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü’ olmak üzere beş boyutta ve 23 göstergeye göre sıralandı.

Girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artması dolayısıyla girişimcilik ekosisteminin gelişmesi amacıyla hazırlanan Endeksin bu yıl onikincisi açıklandı. Üniversiteler için genç kabul edilecek yaşına rağmen her yıl listenin üst sıralarında yer alma başarısı gösteren İYTE, genel sıralamada 10., devlet üniversiteleri arasında ise 6. oldu.

Törene katılan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran sonuçlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Enstitümüzde yarattığımız eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik ekosistemimizde, nitelikli insan kaynaklarımızla ülkemizin bilgi ve teknoloji ihraç eden bir ülke olması adına pek çok eksende yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız ile genç yaşımıza rağmen ülkemizin en girişimci ve yenilikçi 10. üniversitesi olma başarısı gösterdik. Mutlu ve gururluyuz ancak tabii ki bununla yetinmeyecek ve çalışmalarımıza daha da artan bir motivasyonla devam edeceğiz. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank olmak üzere TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal’a, etkinliğe katılan ve katkıda bulunan herkese ve Enstitümüzün bu başarısında emeği geçen tüm değerli İYTE’liler ile paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Bölgenin ilk araştırma üniversitesi olan İYTE, ulusal ve uluslararası yenilik aktörleriyle kurduğu iş birliği ve etkileşim yolu ile ekosistemin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

X