İYTE Ekibi İnovasyonda Birinci

İYTE öğrencilerinden oluşan OnOffOut takımı, Türkiye genelinden 800 ekibin yarıştığı “İnovaTİM İnovasyon Yarışması”nda kendi kategorilerinde birinci olma başarısı elde etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) oluşumu olan İnovaTİM’in dünyayı etkisi altına alan Covid19 pandemisinin etkilerine yönelik “İnovasyon Büyüktür Pandemi” sloganıyla sadece üniversite öğrenicilerine yönelik kurguladığı “İnovaTİM İnovasyon Yarışması” sonuçlandı. “pandemi öncesi” “pandemi sırası” ve “pandemi sonrası” olmak üzere üç başlık, 18 farklı senaryoyla kurgulanan yarışmaya İYTE öğrencilerinden Çağla Yalçınkaya, Umutcan Ceyhan ve Bora Mert Tığlı’dan oluşan OnOffOut ekibi pandemi sonrası senaryosuyla katıldı.

Birinci olan takımların 25.000 TL. ile ödüllendirildiği yarışmada İYTE ekibi pandemi sonrası sosyal, ticari, lojistik, dijital ticaret ve toplum psikolojisi gibi konularda normal hayata dönüşe yönelik projeler geliştirilmesini öngören “pandemi sonrası” kategorisinde şampiyonluğu elde etti.

Ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katıldığı yarışmanın finalinde kendi kategorisinde birinci olan İYTE takımı adına ödülü Umutcan Ceyhan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

Aynı zamanda Teknopark İzmir Ön Kuluçka ekiplerinden Potaband’ın kurucusu olan Çağla Yalçınkaya ile İYTE İnovasyon Topluluğu üyelerinden Umutcan Ceylan ve Bora Mert Tığlı’nın gurur verici başarıya imza attıkları İnovaTİM İnovasyon Yarışması, Türkiye’nin Makinecileri sponsorluğunda toplam 3000 yarışmacının katılımıyla gerçekleştirildi.

X