İYTE Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında

US News World Report tarafından yapılan Küresel Ölçekte En İyi Üniversiteler sıralamasına göre İYTE, dünyanın en iyi 557. üniversitesi olurken; Türkiye sıralamasında ise ilk beşte yer aldı.

Dünya genelinde 86 ülkeden üniversitelerin farklı kriterlere göre değerlendirildiği ve sıralandığı listede İYTE, birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak listenin üst basamaklarında yer alma başarısı gösterdi.

Türkiye’nin en iyi üçüncü araştırma üniversitesi olması gibi başarılarının yanına Dünyanın En İyileri Arasına yer almayı ekleyen İYTE, genç yaşına rağmen uluslararası bilimsel platformda ülkemizin marka üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Araştırma performansının yanı sıra (yayın sayısı, kalitesi, atıf, kitap/bölümü sayısı gibi) küresel – ulusal ölçekte tanınırlık – itibar gibi kriterlerin baz alınarak puanlandığı üniversiteler sıralamasında İYTE, dünyanın en iyi 557. Asya Üniversiteleri sıralamasında en iyi 103. ve Türkiye sıralamasında ise en iyi 5. üniversite oldu.

İYTE’nin elde ettiği son derece önemli bu başarı için açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Küresel ölçekte kıyaslandığında oldukça mütevazi bütçelerle çalışıyor olmamıza ve dünyanın en genç Üniversiteleri kategorisinde olmamıza rağmen üstün başarılı akademik kadrolarımız ve sevgili öğrencilerimiz ve Enstitümüzde oluşturduğumuz bilim, teknoloji, inovasyon, üretim ve girişimcilik ekosistemi ile bu başarıyı elde etmiş bulunuyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, sevgili öğrencilerimize ve tüm İYTE dostlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Sıralamayla ilgili detaylı bilgi için;
https://www.usnews.com/education/best-global-universities/turkey
https://www.usnews.com/education/best-global-universities/articles/methodology

X