İYTE, Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Times Higher Education (THE) tarafından 2020 yılını baz alarak açıklanan, 50 yaşından daha küçük Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Sıralamasında 251-300 bandında yer aldı.

Londra merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan En İyi Genç Üniversiteler sıralaması, THE World University Rankings ile aynı 13 performans göstergesine dayanarak hazırlanıyor. Üniversiteler, mevcut en kapsamlı ve dengeli karşılaştırmaları sağlamak için tüm temel görevlerinde (öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüm) göre değerlendiriliyor.

İYTE, bu değerlendirmeler ışığında, Dünya Genel Sıralama tablosunda, dünyadaki en iyi genç üniversitelerden birisi olarak, devlet üniversiteleri arasındaki başarısına bir yenisini eklemiş oldu.

Detaylı Bilgi için;