İYTE Devlet Üniversiteleri Arasında Birinci

2018 yılı verileri temel alınarak yapılan açıklamada, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) öğretim üyesi başına düşen yayın sayılarına göre yapılan sıralamada 124 devlet üniversitesi arasında birinci oldu.

Yayın sayılarında Web Of Science, öğretim elemanı sayılarında ise, Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi kayıtlarının esas alındığı açıklamada İYTE, ülkedeki on Araştırma Üniversitesi arasında da ilk sırada yer alma başarısı gösterdi.

Devlet üniversitelerinin kuruluş yılarına göre de değerlendirildiği göstergelerde 1992 yılında kurulmuş henüz 27 yıllık bir üniversite olan ve ülkemizin tek Teknoloji Enstitüsü olma unvanına sahip İYTE, birinci olarak dikkatleri üzerine çekti.  

Öğretim üyesi başına düşen makale sayısı (Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi) ve toplam öğretim elemanı başına düşen makale sayısı olmak üzere iki farklı kategoride yapılan değerlendirmeler sonucunda İYTE, 2018 yılında tüm devlet üniversiteleri arasında, 191 öğretim üyesinin tam makale yayın sayısı olan 351 makale yayına oranlandığında 1,87’lik derecesi ile dünya sıralamalarında da en yüksek yayın sayısına sahip oldu.

Bu gösterge ile İYTE, ülkemizin uluslararası marka üniversitesi olma hedefinde hızla ilerlediğini kanıtladı. 

Web Of Science Nedir?

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Sanat ve İnsani Bilimleri konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar. Araştırma alanınızda yayın üreten uzman araştırmacıların çalışmalarındaki referans bilgilerini ve konu ilişkilerini kullanarak birbiriyle ilgili tüm kayıtlara linkler verir.

YÖK akademik yükselme kriterlerinden biri olarak; WOS’daki SCI-Expanded (Science Citation Index -Expanded), SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanites Citation Index) tarafından taranan dergilerdeki makaleler, aldığı atıflar gibi kriterler değerlendirilmektedir.

Kısaca WOS, tüm bilim dünyası tarafından kullanılan ve akademik yükselmelerde kabul gören tek atıf indeksinin web ortamında kullanıcıların araştırmasına sunulmuş halidir.

X