İYTE Danışma Kurulu Toplantısı İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger Fahri Başkanlığında Gerçekleşti

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü üst yönetimini ve kamu – özel sektörün konusunda uzman temsilcilerini bir araya getiren İYTE Danışma Kurulu toplantısı, İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger Fahri Başkanlığında Teknopark İzmir’de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Köşger, İYTE’yi ziyaretinden ve İYTE Danışma Kurulu Toplantısına başkanlık etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında; güçlü bir akademik ve bilimsel alt yapıya olan İYTE’nin; sanayimizin güzide temsilcileri ile gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı işbirliklerini, yerel yönetim işbirliklerini son derece önemsediklerini belirtti. Devletin bir temsilcisi ve İzmir Valiliği olarak, teknolojik alanda ileri düzeyde eğitim ve araştırma yapma temel amacı ile kurulmuş olan İYTE’nin hedeflerine ulaşmasına destek olacaklarını ifade eden Vali Köşger, “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf Baran ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum. İYTE’yi, burada yürütülen bilimsel çalışmaları ve Teknopark İzmir’i yakından takip ediyor olacağız.” dedi.

Aynı zamanda toplantının moderatörlüğünü de üstlenen Rektör Baran, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün dünü, bugünü ve gelecek hedefleri hakkında İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’e ve İYTE Danışma Kurulu üyelerine bilgi verdi.  İYTE’nin gelişimi, Teknoloji Transfer Ofisi ile Teknopark İzmir’de yürütülen faaliyetler, sosyal, kültürel ve bilimsel başarılar, sosyal sorumluluk projeleri, üniversite-sanayi işbirlikleri, uluslararasılaşma, inovasyon ekosistemi ve topluma katkı kapsamında yapılan çalışmaları Vali Köşger ve İYTE Danışma Kurulu üyeleri ile paylaşan Rektör Baran, Teknoloji Üssü projesinde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

Geleceğe yönelik orta ve uzun vadeli stratejik kararların alındığı İYTE Danışma Kurulu toplantısı, alanında söz sahibi sektör temsilcilerinin katkıları ile devam etti. İYTE Danışma Kurulu üyelerinin, İYTE’nin gelecek vizyonu ve hedefleri ile ilgili fikirlerini paylaşması ve İYTE Üst yönetimini oluşturan akademisyenlerin de aralarında bulunduğu etkileşimli toplantı sonunda, Rektör Baran “Bir ülkenin en iyi endüstrisi Yükseköğretimdir” sözüne atıf yaparak kamu ve özel sektör kuruluşları ile diğer paydaşlar arasındaki işbirliğini ve işbirliğinin sürdürülebilirliğini sağlayarak işbirliklerinin güçlendirilmesini, bilimsel araştırmaların desteklenmesini, Enstitünün sosyal, kültürel ve sanatsal hayata olan katkılarının arttırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Rektör Baran “İYTE Danışma Kurulu toplantısına teşrifleri ile İYTE’nin gelişimine katkı sunan, katılımları ile onur duyduğumuz Sayın Valimize ve desteklerini esirgemeyen İYTE Danışma Kurulu üyelerimize Enstitümüz ve şahsım adına bir kez daha teşekkür ederim.” dedi.

25 Ağustos 2020 tarih ve 26/1 sayılı Enstitü Senatosu kararı ile “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Danışma Kurulunun aşağıdaki şekilde oluşturulmasına karar verilmiştir.

Yavuz Selim KÖŞGER – İzmir Valisi

M. Tunç SOYER – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

Ender YORGANCILAR – Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı

Mahmut ÖZGENER – İzmir Ticaret Odası Başkanı

Bilal SAYGILI – MÜSİAD İzmir Başkanı

Hüseyin GELİS – SIEMENS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı

Neşe GÖK – İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Enis Turan ERDOĞAN – VESTEL Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı

Steven YOUNG – BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı

Kemal ACAR – Gımiloğulları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. Mevlüt HELVACIGİL – Zade Global Yönetim Kurulu Başkanı

Han TÜMERTEKİN – Mimar

X