İYTE “Çocuk Üniversitesi” Derslere Başladı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüne bağlı olarak hizmet veren Çocuk Uygulama ve Araştırma Merkezi, (İYTE Çocuk Üniversitesi) ilk dönemi oryantasyon programıyla başladı. Eğitim alanında oluşturulan iş birlikleri ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın girişimleri sonucu İYTE Kampüsünde eğitim hayatına başlayan Çocuk üniversitesiyle; çocukların, kendilerinde var olan potansiyeli fark etmelerini sağlamak ve gelecekteki öğretim ortamlarını şekillendirmelerine destek olmak amaçlanıyor.

İYTE Öğretim Üyelerinin desteğiyle hayata geçirilen Çocuk Üniversitesinde, temel bilimlere girişin yanı sıra atölye çalışmalarıyla çocukların eğlenceli bir dönem geçirmesi hedeflendi. 8-14 yaş aralığında ve 70 öğrencinin katıldığı programda iki hafta süresince kodlama, robotik, oyun tasarımı, moda tasarımı, gastronomi, yabancı dil(ler), dijital tarım ve hayvancılık, veri bilimi, uzay bilimleri, arkeoloji, salon sporları, resim, müzik gibi modern yüzyıla uygun bilgi ve becerileri kazandırabilecek multidisipliner eğitimler verilecek.