İYTE Biyomühendislik Bölümü Öğrencileri 30 Takım Arasından Gümüş Madalya Almaya Hak Kazandı

Biyomühendislik Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Sude Güneş, Itır Güldağ ve Alara Kara’nın kurdukları (GE’9) takımlarıyla katıldıkları, “Nadir Hastalıklara Karşı Gen Terapisti Yarışması”nda (Rare Diseases Chalenge – RaDiChal) Friedreich Ataksi hastalığına karşı sundukları “Obtaining Physiological Frataxin Expression in FRDA Fibroblast Cell Line with 2 Alternative Strategies: HSV-1/AAV Hybrid Amplicon Vector and Hybrid AAV Dual Vectors” projeleriyle 30 takım arasından gümüş madalya aldı.

Danışmanlıklarını Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden Yalçın Özuysal ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Taşkent Sezgin’in yaptığı öğrencilerin başarı kazandıkları yarışma Acıbadem Üniversitesi tarafından düzenlendi.