İYTE 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

İYTE 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in teşrifleriyle yapıldı.

İzmir Cumhuriyet Meydanı’na çelenk koyma seremonisiyle başlayan tören; İYTE Gösteri Merkezinde düzenlenen programla devam etti.

İYTE Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törene İzmir Valisi’nin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, İzmir İl Emniyet Müdürü, Urla Kaymakamı, Rektör Yardımcıları, İYTE Danışma Kurulu Üyeleri, akademisyenler, İYTE personeli ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Nasıl Ankara siyasi başkentimiz, İstanbul ekonomi başkentimiz ise İzmir’miz de teknoloji başkenti olacaktır. Bunun için İYTE gibi üniversitelerimize ihtiyacımız vardır” dedi. İYTE’de çok güçlü bir akademik kadronun olduğunu söyleyen Vali Köşger “Bilimsel çıktıların büyük önem kazandığı günümüz dünyasında ürettiği bilgiyle bölgemizin, ülkemizin gelişimine yaptığı katkıdan dolayı tüm İYTE’lilere teşekkür ediyorum. Göreve geldiğinden bu yana İYTE’nin marka değerini güçlendirmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan Sayın Rektörümüze de müteşekkirim” diye konuştu.

İYTE’nin geçtiğimiz dönem içinde elde ettiği başarıları özetleyen Rektör Baran ise, “Ürettiğimiz bilgi ve teknoloji ile ülkemizin hedeflerine ulaşması için bölgesel ve ulusal kalkınmamıza azami düzeyde katkı sunan İYTE’nin, ülkemizin uluslararası marka değerine sahip bir üniversitesi olmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu temel hedeflerimize ulaşmak için sürdürmekte olduğumuz çalışmalarımıza katkıları ve destekleri için tüm akademik ve idari personelimiz ile sevgili öğrencilerimize huzurlarınızda gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Akademik Yıl açılış dersinin Dünya Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mohamed Hassan tarafından verildiği tören, 2020 yılı içinde en çok bilimsel makale yayınlayan akademisyenlere ödüllerinin verilmesinin ardından müzik dinletisiyle sona erdi.

X