İYTE Biyomühendislik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Serkan Dikici’ye İngiltere’den “Doktora Araştırmacı Ödülü”

İYTE Biyomühendislik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Serkan Dikici, hücresizleştirilmiş ıspanak yapraklarının doku mühendisliği uygulamalarında potansiyel kullanımı ile ilgili projesi ile mühendislik bilimleri alanında birinci olarak 2021 yılı “Doktora Araştırmacı Ödülü’nü” almaya hak kazandı.

Doktora Araştırmacı Ödülleri (Doctoral Researcher Awards (DRA)) 2012 yılından beri İngiltere’de her yıl düzenlenen ve Birleşik Krallık üniversitelerinden bir tanesinde doktora derecesine devam eden veya doktorasını henüz tamamlamış genç araştırmacıların projeleri arasından seçilen ve toplam üç kategori için birer araştırmacıya verilen Birleşik Krallık çapında bir ödüldür. DRA geleceğin dünya çapında akademisyenleri olacak genç araştırmacılar arasında akademik ve bilimsel mükemmelliği teşvik etmek ve ödüllendirmeyi amaçlamaktadır.

Geliştirdiği doğal ve sentetik kaynaklı fonksiyonel biyomalzemeler ile deri doku mühendisliği ve üç boyutlu deri ve anjiyogenez modelleri, pro-anjiyogenik biyomateryaller ve yara iyileşmesi, doku mühendisliği ürünü vasküler greftlerin geliştirilmesi, in vitro ve in vivo anjiyogenez modellerinin geliştirilmesi ve uygulamaları gibi çok çeşitli alanlarda yenilikçi ve klinik odaklı yaklaşımlar üreten Dr. Dikici, 11 Eylül 2021 tarihinde onuncusu düzenlenen DRA’da, ilk olarak yüzlerce başvuru arasından en iyi 5 araştırmacı arasına seçilerek finalist olma başarısı göstermiş, sonrasında finallerde yaptığı sunumu ile birinci olarak 2021 yılı Mühendislik Bilimleri – Doktora Araştırmacı Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır.

X