“Hack4Mobility Ideathon İzmir” Yarışmasında İYTE’li Öğrencilerin Başarısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Açık İnovasyon Derneği işbirliğiyle daha mutlu bir kent yaratmak için yola çıkılan “Hack4Mobility Ideathon İzmir” Kültürpark’ta yapıldı.

Üniversitelerin mimarlık, şehir ve bölge planlama, endüstriyel tasarım, grafik tasarımı, yazılım, sosyoloji gibi bölümlerinden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile özel sektör temsilcilerinin de yer aldığı toplam 250 katılımcı 17 takıma ayrıldı.

Bisikletli ve yaya ağırlıklı ulaşıma yönelik çok sayıda proje üretilen, 36 saatlik fikir maratonunun sonunda birinci olan “Kent’iliğinden” takımında Enstitümüz Kentsel Tasarım Yüksek Lisans öğrencisi Serenay Aksoy yer alırken, ikinci olan “İnterdisciplinary” takımında Mimarlık Yüksek Lisans Öğrencimiz Diclehan Bekir yer aldı. Üçüncü olan “Team Symrna” ekibinde ise Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Rana Başak Serim, Makina Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Melisa Yeke ve Çevre Mühendisliği Doktora öğrencisi Kaniye Güneş olmak üzere üç öğrencimiz yer alarak bizi gururlandırdı.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

X