Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi Yapıldı

Ege Bölgesi üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinin katılımı, Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi’nin koordinasyonu ile düzenlenen Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi (GBYF) 25 Mayıs 2019 tarihinde yapıldı. Bilgisayar Mühendisleri Odası, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Ticaret Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi’ndeki kurumlar, STK’lar, Teknoparklar, Teknoloji Transfer Ofisleri ve şirketlerin katkılarıyla düzenlenen yarışmada, yenilikçi projeler ve yaratıcı fikirler etkinliğe katılan ziyaretçilere tanıtıldı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen etkinlikte, Ege Bölgesinde yer alan 11 üniversiteden 270 bitirme projesi yer aldı. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin lisans bitirme projeleri kapsamında çalışarak, yenilikçi proje oluşturmaları teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada en başarılı projeler seçildi. 6 farklı kategoride yarışan projelerden, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencileri 3 farklı kategoride iki birincilik, bir ikincilik ve bir üçüncülük ödülüne layık görüldü. Sağlık, Yaşam, Şehir ve Çevre kategorisinde Mehmet Ozan Güven, Buket Şentürk, Safa Günay Secure Smart Lock with Blockchain projesi ile ve Diğer Bilişim Uygulamaları kategorisinde Tunahan Dağ Product Authentication Blockchain projesi ile birinci olurken; Sanayi, Endüstri, Savunma Teknolojileri ve Siber Güvenlik kategorisinde Murat Arslan, Burak Çarıkcı An Application for Quick Response to Web Site Attack projesi ile ikinci oldu. Diğer Bilişim Uygulamaları kategorisinde ise Gökay Sert, Okan Dursun, Oktuğ Günüşen Blokzincir Tabanlı Fikri Mülkiyet projesi ile üçüncü oldu.

Firma ve yatırımcılar tarafından ilgi ile takip edilen, Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi (GBYF) öğrencilerin sektörü tanımaları, sektörün genç beyinlerin yaklaşımlarından yararlanmaları için uygun ortam oluşturması dolayısıyla bölgede bulunan üniversiteler ve son sınıf öğrencileri açısından önem arz ediyor.

X