Fulbright Yüksek Lisans, Doktora Bursları Eğitim Sunumu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Fulbright Yüksek Lisans, Doktora Bursları ve ABD’de Eğitim, sunumu yapıldı.

Seminerde Fulbright Eğitim Komisyonu’nun Yüksek Lisans, Doktora, Prof. Aziz Sancar Doktora Bursları ile diğer burs programları ve Amerika’daki eğitim olanakları ile ilgili bilgi verildi.

Fulbright Eğitim Komisyonu Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Mevlüde Bakır’ın yaptığı sunuma akademisyenler ve öğrenciler ilgi gösterdi. Soru-cevap bölümünün ardından etkinlik sona erdi.

Fulbright Programı Nedir
Dünyanın en bilinen ve en prestijli burs programlarından biri olan Fulbright Programı 1949 yılında Türkiye ve ABD arasında imzalanan ikili anlaşmayla yürürlüğe girdi. Program, yine aynı yıl kurulan Fulbright Eğitim Komisyonu (Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu aracılığıyla hizmetini sürdürüyor. Bütçesi iki ülke tarafından karşılanan program, kurulduğu günden bu yana Türkiye ve Amerikan vatandaşı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim insanları arasındaki kültürel değişim programlarına destek veriyor.