Fulbright Programı Bilgilendirme Konferansı

Dünyanın en bilinen ve en prestijli burs programlarından biri olan Fulbright Programı hakkında “Yükseköğretimin Uluslararasılaşması ve Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’nun Katkısı” başlıklı bilgilendirme konferansı yapıldı.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Ersel Aydınlı’nın konuşmacı olarak yer aldığı konferans, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tümleşik Araştırma Merkezleri Seminer Salonunda gerçekleşti. Çeşitli dallarda gerçekleştirdikleri araştırmalar ve aldıkları eğitim ile çalışma alanlarına katkıda bulunması konusunda önemli destek sağlayan Fulbright Programına akademisyenler, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ilgi gösterdi.

70 yıllık tarihi geçmişe sahip olan, yaklaşık 5000 mezun öğrencisi bulunan Fulbright programının amacının bilime katkı sağlamak ve küresel kaliteyi arttırmak olduğunu belirten Prof. Dr. Aydınlı “ İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, bir akademisyen olarak benim özellikle takip ettiğim bir üniversite. Gelip burayı bizzat görmek, bu enerjiyi hissetmek ve Fulbright Komisyonu olarak bir araştırma üniversitesi olan İYTE’ye nasıl katkıda bulunabiliriz diye düşünmek beni çok mutlu etti.” dedi. Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran İYTE’ye olan destekleri ve motive edici konuşması için Prof. Dr. Ersel Aydınlı’ya teşekkür etti.

X