FabLab İYTE’nin Açılışı Yapıldı

Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünde yapılan açılışa Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Laboratuvar, kurum içinde vereceği hizmetlerin yanı sıra İzmir ve bölge düzeyinde de çözüm olanakları sunmayı hedefliyor.

FabLab İYTE nedir?

FabLab, Massachusetts Institute of Technology (MIT) dahilinde üretilmiş, dünya çapında yüzlerce örneği bulunan bir dijital üretim laboratuvarıdır. Atölye bünyesinde bulunan hızlı prototipleme cihazları ve farklı üretim teknikleri ile FabLab, fikirlerin gerçek hayata dönüştüğü bir merkez konumundadır. FabLab atölyelerinin amacı klasik üretim yöntemlerini yeni teknolojilerle, bileni öğrenmek isteyenle, fikri olanı üretim imkânıyla buluşturmaktır.

Açık kaynak ilkesi ve erişilebilir bir üretim alanı olma hedefiyle kurulan FabLab Iztech, hem Enstitümüz öğrencileri ve öğretim elemanlarının faydalanabileceği bir yaratıcı eğitim mekânı olmakta, hem de şehrin üretken insanlarına yaratıcı ortak çalışma ve üretme alanı sunmaktadır. Bünyesinde FDM ve SLA tipi 3 boyutlu yazıcılar, lazer kesim cihazları, vakum forming cihazı, CNC gibi dijital araçlar; testere, zımpara, el motoru, termoform makinesi, daire zımpara gibi model yapımına yönelik makine ve aletler bulunmaktadır.

Fablab Iztech’in amacı, bünyesindeki cihazlar ve ortak yaratıcı üretim atmosferi sayesinde, katılımcıların yenilikçi fikirlerinin, deneyime dayalı katma değer oluşum süreçlerine dönüşmesi ile yeni ürün ve servislerin kuluçka merkezi haline gelmektir.

X