“Erasmus Dijital Dönüşüm Projesi” Kapsamında İYTE’ye Destek

İYTE Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Konya Selçuk Üniversitesi’nin birlikte yer aldığı “Supporting Universities in Digital Transformation in Erasmus+ (SUDTE)” adlı proje ile Erasmus başvuru süreci dijitalleşerek hız kazanırken, öğrencilerin ve Ulusal Ajansların bir sonraki Erasmus+ Programında karşılaşacakları dijital dönüşümün zorluklarının yanıtlanması amaçlanıyor.

İYTE ve Selçuk Üniversitesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği proje, European University Foundation (EUF), Vigo Üniversitesi (İspanya) ve Napoli Federico II Üniversitesi (İtalya) ortaklığı ile gerçekleştirilecek. Projenin ilk dört aşaması; Türkiye ve ortak ülkelerdeki Erasmus dijitalleşme seviyesinin belirlenmesi ve bu kapsamda kullanılacak araçlar için düzenlenen eğitimlerden oluşacak. İYTE’nin aktif rol aldığı son iki aşamada ise; dijital araçların kullanımı ile uygulamaların iyileştirilmesini amaçlayan proje hakkında bilgilendirici bir web sitesi, eğitim materyalleri ve eğitim modülleri hazırlanacak ve yükseköğretim kurumlarının öğrenci bilgi sistemlerini Kâğıtsız Erasmus’a (EWP) entegre edebilmesi için bir Ortak Öğrenci Bilgi Veritabanı (WEB API) oluşturulacak.