Sen Mühendissin-Bizimlesin

Değerli İYTE’liler,

Aşağıda ARÇELİK firması tarafından gönderilen metinde detay bilgisi yer alan programa belirtilen tarih ve başvuru adreslerinden başvuru yapabilirsiniz. Bilgilerinize duyurulur.

 

“Değerli Öğrenci Arkadaşlarımız, 

Dünyada sektör lideri markalarıyla 146 ülkede faaliyet gösteren global bir şirket ve Türkiye’nin teknoloji lideri Arçelik olarak, ülkemizde genç nesillerin, özellikle de kadınların,  mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışmasını teşvik eden, Ar-Ge’nin ve inovasyonun ülkemiz için önemini vurgulayan ve farkındalık yaratan sürdürülebilir bir programı hayata geçiriyoruz.

Bu sene başlayacak olan “Sen Mühendissin, Bizimlesin” projesiyle, Ar-Ge’de öncü üniversitelerimizde, mühendislik, teknoloji ve temel bilimler alanlarında okuyan 3 ve 4. sınıf kız öğrencilerimizin, düzenleyeceğimiz workshop’lara katılarak yeni nesil Ar-Ge ile tanışmalarını, teknoloji ve üretim gücümüzün yanında Arçelik araştırmacıları tarafından verilecek mentörlük desteğiyle onların gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Programın sonunda ise öğrencilerimizin Arçelik bünyesinde staj ve iş olanaklarını değerlendirmelerini arzu ediyoruz. 

www.muhendissin.com internet sayfamız üzerinden 17 Ekim-10 Kasım 2019 tarihleri arasında başvurular alınacak olup proje kapsamında 2019 yılında 2 workshop düzenlenecektir. 29-30 Kasım, 01 Aralık tarihlerinde İstanbul’da ve 6-7-8 Aralık tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek workshop’lara toplam 60 öğrenci davet edilecektir. 3 gün devam edecek workshoplarda Arçelik araştırmacıları ile bir araya gelecek olan kız öğrenciler, yeni nesil Ar-Ge merkezimiz Garage ve diğer Ar-Ge merkezlerimizde, yenilikçi fikirleri inovatif çözümlere dönüştürmenin yanı sıra farklı aktivitelerle de tasarım odaklı düşünce ile topluma değer katacak ürün ve iş modelleri geliştirme konusunda bilgi sahibi olacaklar. 

Arçelik olarak ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyabilmek konusunda en büyük gücümüzün parlak beyinlerimize güvenmek olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünceyle hayata geçirdiğimiz projemizin Mühendislik ve Temel Bilimler Fakültelerinde okuyan öğrencilere duyurulması için desteğinizi rica ederiz. 

X