“Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” Çalıştayı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde İYTE Eğitim Komisyonu’nun katkıları ile II. Eğitim Çalıştayı yapıldı. “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” teması ile düzenlenen çalıştaya eğitim alanında uzman kişiler konuk oldu ve programda birbirinden farklı, ilgi çekici konu başlıkları yer aldı.

Çalıştay, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ve Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sacide Alsoy Altınkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Rektör Baran konuşmasında, “Değişen ve dönüşen dünyada bilim yapma metotları değişirken eğitimin bundan geri kalması söz konusu bile olamaz. Bu amaçlar doğrultusunda kurulan eğitim komisyonu bugün II. Eğitim çalıştayını düzenledi. Bizlerle deneyimlerini paylaşarak bilgilerini aktaran değerli konuşmacılara, eğitim komisyonuna ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, verimli bir çalıştay olmasını diliyorum.” dedi.

Çalıştayın ilk konuşmasını yapan Dr. Özgür Bolat katılımcılara “Mutluluk ve Başarının Prensipleri” ve “Etkili Öğrenme Ortamı Nasıl Yaratılır?” konularından bahsetti. 2 . Oturumda sunum yapan Serpil Tuti Sarı “Dijital Çağda Etkin Eğitim Ortamlarının Yaratılması” konusuna değinirken; Dr. Zeynep Meral Tanrıöğen “Eğitim 4.0, Dördüncü Sanayi Devrimi’nin İhtiyaçlarına Cevap Verebilecek mi?” ve Dr. Murat Ellez “Yeni Nesil Soru mu? Yeni Nesillere soru mu? gibi merak edilen soruların cevaplarına değindiler. Eğitimde Yeni Yaklaşımlar temasıyla oldukça ilgi gören II. Eğitim Çalıştayı, sunumların ardından tartışma/soru ve cevap bölümü ile sona erdi.

X