Dr. Deniz Yücesoy’a 10. MSCA-IF Ödülü

Biyomühendislik Bölümü öğretim elemanı Dr. Deniz Yücesoy, üç yıllık Marie Sklodowska-Curie Action (MSCA) bireysel araştırma bursunu kazandı.

Dr. Deniz Yücesoy “REDEEM: Biomimetic Restoration of Tooth via Deep Mineralization” baslikli proje önerisiyle “Horizon 2020 Marie Sklodowska-Curie Action (MSCA) – IF Bireysel Araştırma Bursu” kapsamında destek almaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, senato salonunda Dr. Deniz Yücesoy’u tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kazandığı başarının sadece bir başlangıç olduğunu ve devamının geleceğine inandığını belirten Rektör Baran “Dr. Deniz Yücesoy İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu ve yurtdışında lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra araştırmalar yapmak üzere İYTE’ye geri döndü. Tersine beyin göçünde İYTE’nin önemli bir destinasyon merkezi olması için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Deniz’in aramıza katılması çok güzel” diye konuştu.

İYTE’ye geri dönmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Yücesoy burs kazandığı projenin detayları hakkında bilgi verdi. Dr. Yücesoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Moleküler biyoloji ve genetik, biyomuhendislik, malzeme mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve sanayi iş birliğinde gerçekleştirilecek disiplinler arası bu projede; diş dokularında mineral kaybına bağlı gelişen hastalıkların önlenmesi ve bütüncül tedavisi alanında yeni yaklaşımlar, çözüm önerileri geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri  (MSCA) Nedir

MSCA,  nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmeyi, araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemeyi, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını teşvik etmeyi ve böylece Avrupa’yı ve Türkiye’yi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir. MSCA, Ufuk2020 Programı altında, sunduğu yenilikçi ve mükemmel araştırma eğitimi fırsatları; cazip kariyer ve bilgi paylaşımı olanakları, uluslararası ve sektörler arası hareketlilik programları ile araştırmacıların diledikleri araştırma alanında 20 yıldır birlikte çalışmalarını sağlayan bir yapıdır. MSCA kapsamında her yaşa ve her kariyer basamağına uygun bir destek mekanizması mevcuttur.

Dr. Deniz Yücesoy ise “Bireysel Burslar (Individual Fellowships – IF)” kapsamında burs kazanmaya destek kazandı. Doktora derecesine sahip ya da en az 4 yıl araştırma deneyimine sahip araştırmacılar için verilen burs-destek kapsamında, Avrupa ve Avrupa dışındaki ülkelerde araştırma faaliyetlerini sürdüren ve ülkemize dönmeyi planlayan veya henüz dönmüş araştırmacılar destekleniyor.

X