Dersler Oryantasyon Programıyla Başladı

Yeni akademik yılda lisans eğitimine İYTE’de başlayan öğrencilere kampüs olanakları, idari ve akademik işleyişle ilgili rehberlik etmek amacıyla oryantasyon programı düzenlendi.

Program, birinci gün Mühendislik Fakültesi, ikinci gün de Mimarlık ve Fen Fakültelerine kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olmak üzere, Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde 30 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında iki gün sürdü. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör Yardımcıları ve Dekanların da öğrencilere hitap ettiği oryantasyon programı, her iki gün de Şenlik Alanında yapılan piknikle sonlandı.

İYTE’nin yeni öğrencilerine hitap ettiği konuşmasında üniversitelerin bilimsel ve toplumsal ilerlemedeki yerine değinen Rektör Baran, öğrencilerin geleceklerini planlarken izlemeleri gereken yollarla ilgili önerilerde bulundu. Rektör Baran, gelecekte bilimin ve teknolojinin evrileceği alanları bugünden iyi tetkik ederek öğrencilik yıllarını verimli geçirmenin önemine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcıları ve Dekanların konuşmalarının ardından, öğrencilerin dersler dışında ihtiyaçları olacak konularla ilgili başvuracakları idari birimlerin daire başkanları da birer sunum yaptı.

Sunum ve konuşmaların ardından öğrenciler, bölümlerinin temsilcileri olan araştırma görevlileri eşliğinde bölüm binalarına giderek, eğitim hayatlarında kendilerini neler beklediğine yönelik detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

X