Deniz Şengel Sanat Eseri Koleksiyonu Sergi Salonu Açıldı

Genel Kültür Bölümü binasında, anısını yaşatmak amacıyla “Deniz Şengel Sanat Eseri Koleksiyonu Sergi Salonu” açıldı. 2009 yılında hayata veda eden İYTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Şengel’in, kütüphane ve Rektörlüğe bağışladığı koleksiyonunu oluşturan sanat eserlerinin sergileneceği salon, düzenlenen törenle açıldı.

Şengel’in, yerli ve yabancı sanatçılara ait koleksiyonunu uygun koşullar altında sergilemek üzere Genel Kültür Dersleri Bölümü’nün Rektörlük ile birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucu oluşturulan salonun açılışı 17 Nisan 2019 tarihinde yapıldı.

Genel Kültür Dersleri Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yasemin Özcan Gönülal ile diğer akademisyen ve idari personelin gayretleriyle oluşturulan salonun Küratörlüğünü Öğr. Gör. Coşgu Ateş üstlendi.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Deniz Şengel’in yaşamında sanat ve edebiyatın hep var olduğunu, açılışı yapılan sergi salonunun onun anısını yaşatmanın en iyi yolu olduğunu düşündüğünü söyledi.

Davetliler, Rektör Yusuf Baran’ın Deniz Şengel’in kardeşi Mine Şengel ile birlikte kurdele keserek açılışını yaptığı sergi salonunu gezerek, sanat eserlerini inceledi.

Genel Kültür Dersleri Bölümü binasında yer alan daimi sergi salonu, mesai saatleri içinde gezilebilir.

X