Bitirme Projelerinde İYTE Öğrencileri Ödül Aldı

İYTE Makine Mühendislik Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri ikincilik ve üçüncülük ödüllerini almaya hak kazandı.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 8. Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması sonuçlandı. İzmir ve Manisa üniversiteleri son sınıf öğrencilerinin toplam 34 proje ile katıldığı yarışmaya İYTE’den 6 ekip katıldı. İYTE Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Çetkin ve Doç. Dr. Ünver Özkol’un danışmanlığını yaptığı iki grup makina mühendisliği ısı, akış, enerji kategorisinde ödül aldı.

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi İzmir Salonunda yapılan öğrencilerin projeleri; akademisyen, sanayici ve MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi.

İYTE’den yarışmada dereceye giren projeler ve projeleri hazırlayan öğrenciler şu şekilde:

Isı/Akış/Enerji Dalında İkincilik Ödülü:  ELEPHEAR – Compact two-phase heat exchanger

Yükselcan Gülenler, Mirvahid Mohammadpour Chehrghani, Yunus Cebeci, Bayram Çiğel, Yunus Can Genç

Isı/Akış/Enerji Dalında Üçüncülük Ödülü: AYAZ – Vapor chamber design

Ferhat Özmen, Burak Emre İşgüder