BiGG.Asist Desteği Almaya Hak Kazanan Girişimciler Teknopark İzmir’e Konuk Oldu

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ve Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, TÜBİTAK BİGG Programı Uygulayıcı Kuruluşu Teknopark İzmir’de düzenlenen törenle, destek almaya hak kazanan 7 aday girişimciyi tebrik etti.

İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ve girişimciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Baran ” BİGG.Assist Programının yürütülme sürecinde yoğun mesai harcayan Teknopark İzmir ekibine teşekkür etti. Destek almaya hak kazanan girişimcileri başarılarından dolayı kutlayan Rektör Baran “İzmir Start-up’lar ve girişimciler kenti olmalı. Bu kapsamda biz İzmir Yüksek Teknoloji Enstütüsü ve Teknopark İzmir olarak potansiyelimizin ve sorumluluklarımızın farkındayız. İzmir’in ve ülkemizin yüksek teknoloji üreten firmalar üzerinden kalkınmasına ve güçlenmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Çalışmalarınızın şirketleşme, istihdam yaratma ve yüksek teknoloji üreten büyük bir şirkete dönüşmesi sürecinde sizlere her zaman destek olacağız” diye konuştu.

Ülkemizde teknoloji tabanlı iş fikirlerinin hayata geçirilmesi amacıyla girişimcilere yönelik sunulan “TÜBİTAK BİGG-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” ile 15 girişimciden 7’si 200 bin TL’lik sermaye desteğini almaya hak kazandı. Teknopark İzmir’in, 2019/2 Çağrısı kapsamında TÜBİTAK’a gönderdiği girişimciler, Ekim ayı içinde şirketlerini kuracak.

Adaylardan 4’ü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü akademisyen ve öğrencilerinden oluşurken, 2 aday ise İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri arasından yer aldı.

Ödül kazananlar ve projeleri ise şu şekilde:

Girişimci: Özgür Enes Taytaş / Salty: Tuzlu Su Bataryaları
Girişimci: Pınar Oğuz Ekim/ Advoard: Interaktif Reklamcılık, Rehberlik ve Bilgilendirme Yapabilen Otonom Robot
Girişimci: Erdal Çetkin / Elektrikli Araç Batarya Paketi ve Soğutma Sistemi
Girişimci: Vesile Hatun Akansel / SİMURG: Deprem Risk ve Dirençlilik Karar Destek Yazılımı
Girişimci: Hasan Burak Çavka / Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) Uyumlu, Şantiye İş Kalemi Raporlama ve Takip Uygulaması: BIM-PL
Girişimci: Özer Can Devecioğlu / Elektrik Motorlarında Makine Öğrenmesine Dayalı Önleyici Bakım ve Erken Arıza Tespiti Amaçlı Yazılım Ve Donanım Geliştirilmesi
Girişimci: Seçil Sevim Ünlütürk / Yüksek Teknoloji Uygulamalarında Kullanmak Üzere Kuantum Noktaların Mikroçip Reaktörler ile Sürekli Üretimi

X