Bakan Bekir Pakdemirli İYTE’deydi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Parkdemirli, 29 Temmuz 2019 İYTE Kampüsünde yaptığı konuşmasında, İYTE’nin son dönemde gösterdiği gelişmeyi övdü.

Teknopark İzmir’de Dijital tarım alanında çalışmalar yürüten firmalara destek verileceğini belirten Bakan Pakdemirli, ihtiyaç halinde İYTE’ye daha fazla alan tahsis edileceğini söyledi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsünde yer alan Tümleşik Araştırma Merkezlerinde (İYTE-TAM) konuşan Bakan Pakdemirli, “İYTE’de iyi çalışmalar yapıldığını bizzat yakından takip ediyorum ancak her defasında daha da ileriye gittiğini görüyor ve bundan gurur duyuyorum” diye konuştu. Türkiye’nin 21. yüzyılda daha güçlü bir konumda olacağına inandığını söyleyen Bakan Pakdemirli “Milletçe geleceğimiz için daha hırslı bir şekilde çalışmalı ve bunu bilgi üreterek yapmalıyız. Bilimi öğreten, sanayi ile işbirliği kuran, uluslararası saygın kuruluşlarla ortaklıklar yürüten iddialı, dinamik üniversitelere ihtiyacımız var” dedi.  Türkiye’nin iddialı projelere imza attığını söyleyen Pakdemirli “Dünyanın en büyük havalimanını açtık, yerden 500 metre yükseklikte baraj yapıyoruz ve bunun gibi daha fazla başarılı projeler için üniversitelere gereksinim var ve biz Bakanlık olarak her türlü desteği yapmaya hazırız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ise İYTE’nin elde ettiği başarıları ve Enstitü’de yürütülen projeleri içeren bir sunum yaptı. Konuşmasına yoğun mesaisine rağmen Enstitü’ye gelen Bakan Pakdemirli’ye şükranlarını sunarak başlayan Rektör Baran, İYTE’nin 27 yıl gibi kısa bir sürede uluslararası sıralamalarda üst basamaklarda yer alma başarısı gösterdiğini ifade etti. İYTE’nin Türkiye’nin sosyo-ekonomik anlamda gelişmesi için katkıda bulunmak, mevcut problemlerine çözüm üretmek amacıyla bilim üreten, çalışmalar yapan bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Baran sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgenin tek, Türkiye’nin 10 Araştırma üniversitesinden biri olan İYTE gururla söylemek isterim ki Avrupa Üniversiteler Birliğine seçilen ilk devlet üniversitesi oldu. Nitelikli öğretim üyelerimiz yurt dışı ve yurt içi saygın kurumlardan ödül alarak, İYTE’nin bilimsel platformdaki marka değerini yükseltiyor” İYTE’nin misyonu ve eğitim faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi aktaran Rektör Baran “Ülkemizin uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesi için stratejik öneme sahip alanlarda çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Konuşmasını savunma sanayi, dijital tarım, nanoteknoloji, biyoteknoloji ve yenilenebilir enerji alanlarında yürütülen projeleri ana başlıklarıyla aktararak sonlandırdı.

Konuşmaların ardından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsünde yer alan Tümleşik Araştırma Merkezlerini gezen Bakan Pakdemirli, Merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

X