Ağaçlandırma Kampanyasına İYTE Desteği

Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz hafta, 2 gün 5 saat içinde güzel İzmir’imizde gerçekleşen orman yangınlarında ülkemizin ve bölgemizin ormanlık alanları zarar gördü ve maalesef içindeki canlılarla birlikte kül oldu. İzmir’in tarihindeki en büyük orman yangınlarından birinde, önemli bir oksijen kaynağımızı da kaybetmiş olduk. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) olarak birlikte hareket ederek ve katkı sunarak bu durumu geriye döndürebileceğimize inanıyoruz.

Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması ve yaralanan canlıların rehabilitasyonu için tüm İYTE’liler seferber oluyor.

Geleceğimizin çöl olmaması, İzmir’imizin yeniden ağaçlandırılması çalışmalarında her desteğin önemli olduğu bilincinden hareketle, İYTE Ailesi olarak, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran tarafından bir süre önce kampüsümüzde başlatılmış olan sürdürülebilir çevre ve ağaçlandırma kampanyamızı daha geniş bir platforma taşıyoruz.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Seferihisar ile Menderes ilçesine kadar ulaşan yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli öncülüğünde başlatılan kampanyaya, İYTE Ailesi olarak biz de tüm mensuplarımızla birlikte destek oluyoruz.

1992 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesi olarak; kuruluşundan bugüne mezun ettiğimiz 6728 ve şu anda okuyan 5683 öğrencimiz, emekli ettiğimiz 357 ve şu anda çalışan 953 akademik ve idari personelimiz ve kampüs alanı içinde bulunan 154 Teknopark İzmir şirketinde çalışan 1080 personel adına, yangında kül olan bölgeye 14.801 fidan ile katkıda bulunuyoruz.

İYTE Hayvan Dostları Topluluğumuzla, yaralı hayvanların doğaya yeniden kazandırılması çalışmalarında gönüllü olurken, 70’e yakın öğrenci topluluğumuzla da yanan alanların ağaçlandırılması çalışmalarına özveri ile katılacağız.

Konu ile ilgili olarak Rektör Baran yaptığı açıklamada “İYTE, bölgemize ve ülkemize karşı sorumluluklarının farkında olan bir devlet üniversitesidir. Yürüttüğümüz tüm bilimsel ve akademik çalışmalarımızda topluma fayda prensibi ile hareket ediyoruz. Toplumumuzun yaralarını sarmaya katkı koyacak sosyal sorumluluk projelerinde de yer almak, İYTE’liler olarak önceliklerimiz arasındadır. İzmir’de hızla yayılan yangında kül olan ağaçlarımız ve yok olan doğal hayat bir süredir mensubu bulunduğum İYTE’yi ve beni büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Öncelikle, özveri ile çalışıp yangını kontrol altına alan tüm kurumlara sonra da kampanyamıza destek olan tüm İYTElilere teşekkür ederim. İYTE Ailesi, tahrip olan alanlarımızın yeniden ağaçlandırılması için devletimizin öncülüğünde başlatılan bu çalışmalarda 14.801 adet fidan bağışı yapacak ve ağaç dikim faaliyetlerine de aktif olarak katılacaktır. Birlik beraberlik içinde Cennet Vatanımızın en güzel köşelerinden biri olan Güzel İzmir’imizin dağlarının yeniden yeşillenmesi,  ormana dönmesi ve canlılar için yuva olmasını yeniden sağlayacağız. Dileriz ki bu tür felaketler bir daha yaşanmaz ” dedi.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.

X