2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeks Sıralamasında İYTE Devlet Üniversiteleri Arasında 6. Sırada

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan “2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sıralamasında İYTE ilk onda yer alma başarısı gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan Endekste üniversiteler “Bilimsel Teknolojik Araştırma Yetkinliği’, ‘Fikri Mülkiyet Havuzu’, ‘İşbirliği ve Etkileşim’ ile ‘Ekonomik Katkı ve Ticarileşme’ olmak üzere dört boyutta ve 22 göstergeye göre sıralandı.

Girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artması dolayısıyla girişimcilik ekosisteminin gelişmesi amacıyla hazırlanan Endeksin bu yıl dokuzuncusu açıklandı. Üniversiteler için genç kabul edilecek yaşına rağmen her yıl listenin üst sıralarında yer alma başarısı gösteren İYTE, genel sıralamada  onuncu, devlet üniversiteleri arasında ise altıncı oldu.

Bölgenin tek araştırma üniversitesi olan İYTE, ulusal ve uluslararası yenilik aktörleriyle kurduğu iş birliği ve etkileşim yolu ile ekosistemin gelişmesine katkıda bulunuyor.

Türkiye’den öğretim üyesi sayı 50’nin üzerinde olan 185 üniversiteden toplanan verilerin değerlendirildiği endekste İYTE “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yeteneği” kategorisindeki başarısıyla dikkatleri üstüne topladı.

Öğretim üye sayısı 50’nin üzerinde olan 185 üniversitemizden

2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde yer alan ilk 10 üniversite ve puanları şöyle:

SıraÜniversiteToplam Puan
1ODTÜ81,9