2. Ege Hesaplamalı Ekoloji ve Evrim Seminerleri İYTE Ev Sahipliğinde Yapıldı

2. Ege Hesaplamalı Ekoloji ve Evrim Seminerleri İYTE ev sahipliğinde yapıldı. Pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi olarak yapılan seminere; Türkiye’den 21, Yunanistan’dan 4, İsveç, Bulgaristan, İtalya, Amerika’dan birer olmak üzere toplamda 29 akademik kurum katıldı.

TÜBİTAK 2237A projesi tarafından desteklenen 2. Ege Hesaplamalı Ekoloji ve Evrim Seminerleri; sınır ötesi işbirliğini teşvik etmek amacıyla Ege’nin her iki yakasından ekoloji ve evrim alanlarında aktif olarak çalışan araştırmacıları ve öğrencileri bir araya getirmek amacıyla düzenleniyor.

Etkinlikte; Akdeniz ve Karadeniz biyojeokimyasından Türkiye kutup çalışmalarından elde edilen örneklerin yeni nesil moleküler tekniklerle environmental DNA analizine, binlerce yıl öncesine dayanan Anadolu uygarlıklarına ait mezarlardan çıkarılan iskeletlerden elde edilen örneklerin antik-DNA analizlerine, matematiksel ve istatistiksel ekolojik ve evrimsel modellemelere, istatistiksel analiz programlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede dersler verildi.

İYTE Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Efe Sezgin’in yürütücü olduğu seminer; Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Derneği (EkoEvo) tarafından destekleniyor.

Çevrim içi ortama 50 öğrencinin seçilerek kabul edildiği dersler; seminer sonunda Youtube kanalından yayınlandı.

Seminerleri izlemek için https://www.youtube.com/playlist?list=PLaxjKaic_HgSwQ7M-T43Zy_elpPkQpfmL

X