15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Programı

İYTE’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında, “15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Programı” düzenlendi.

Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, rektör yardımcıları, genel sekreter, akademisyenler ve kurum çalışanları katıldı. Salon programının yanı sıra 15 Temmuz Şehitleri için lokma dağıtımı ve fidan dikimi etkinliği yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa film gösterimleri ile devam etti. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Devletin kılcal damarlarına sinsice yuvalanan hain terör örgütü üyeleri, devletin birlik ve bütünlüğü için kendisine emanet edilen tankı, topu, tüfeği, uçağı ülkenin gerçek ordusuna, polisine, halkına doğrultarak milli birlik ve bereberliğimize kast etmeye çalışmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu alçak girişim aziz milletimizin tankların karşısında etten duvar örerek mücadele etmesi sonucunda hezimete uğratılmış, ülkemiz büyük bir karanlıktan kurtarılmıştır” dedi. Törenin hazırlanmasında emeği olanlara teşekkür eden Rektör Baran sözlerini “15 Temmuz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz” diyerek noktaladı.

Rektör Baran’ın ardından söz alan Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Mert, “Ortadoğu Ekseninde 15 Temmuz Darbe Girişiminin Değerlendirilmesi” başlıklı konuşmasını yaptı.15 Temmuz darbe girişiminin nedenlerini ve hezimete uğratılmasının sonuçlarını yakın tarihten örnekler vererek anlattı.

Tüm gün sergilenen “Tarihe Not Düşen Karelerle 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi”’nin toplu olarak gezilmesinin ardından Rektör Baran, İYTE üst yönetimi ve İYTE’liler, 15 Temmuz Şehit ve Gazilerinin anısını yaşatmak için fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

X