10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Rektörlük önünde İYTE’li akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla “Atatürk İmzası”nın oluşturulması ve Atatürk Anıtı’na Çelenk konulması ile başlayan tören, Gösteri Merkezindeki etkinliklerle devam etti.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından “İYTE’nin Uluslararası Öğrenci ve Akademisyenlerinden Atatürk Hakkında” adlı video gösterimi yer aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, “Atatürk’ten aldığımız ilhamla ülkemizin daha güçlü bir ülke olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde minnetle anıyorum.” dedi.

Törende DEU Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Uyar da “Bağımsızlık ve Uygarlık Savaşçısı Atatürk” konulu konferansıyla İYTE’lilerle bir araya geldi.

Tören İYTE Müzik Topluluğu Orkestrası ve İYTE Çok Sesli Korosu performansları ile sona erdi.