Mezuniyet Törenine katılan Tüm Öğrencilerimizin Dikkat Etmesi Gereken Konular

1. Panolarda ve elimizde bulunan listelere göre öğrencilerin sıralamalarının yapılması (bu düzenlemede önemli olan el dövizlerinin bölüm birincilerine verilmesi ve sandalyelere oturtulurken yine bölüm birinci, ikincisi ve üçüncüsü olan öğrencilerin sahneye en kolay şekilde kalkabilecekleri, en başlarda yer alan sandalyelere oturmalarının sağlanması ).
  2. Törenin tam zamanında başlaması için listelere göre sıraladığımız ikişerli öğrencilerimizin, başlama saatine yakın sıralarından uzaklaşmaması gerekmektedir.
  3. Dövizi taşıyan öğrenci ile diğer öğrenciler arasında bir kol mesafesi olmasına dikkat edilecektir. Fakülteler arasında ise tören komutanının uyarıları dikkate alınacaktır.
  4. Tören sırasında yanındaki, önündeki öğrenciler ile mesafelere ve müzik ritmine dikkat edilmesi için öğrenciler, önceden sıralamalar esnasında uyarılacaktır.
  5. Tören zamanında, sunucumuzun anonsu ve tören komutanının işareti ile müzik ile başlayacak, sonradan gelen öğrenciler törenin arka tarafından oturma yerlerine geçmesi sağlanacaktır.
  6. Yürüyüş düzeni; bayrak, flama, rektör, rektör yardımcılarımız, hocalarımız, doktora öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve lisans öğrencileri ( fakülte ve bölümlere ) göre yapılacaktır.
  7. Yürüyüş sırasında her bölümün yanında o bölümden bir araştırma görevlisi bulunup onlarla birlikte, bir önceki bölümün ilerleyişini, sıraların düzgün şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.
  8. Yürüyüş sırasında, platformlara çıkış için merdivenlerde öğrencilerin dikkatli çıkması ve oturma anında tören akışının akıcı olması için, sandalyelere hızlı bir şekilde öğrencilerin oturtulması gerekmektedir. Bu uyarıları, bölümlerin yanında yürüyen asistanlar ve yürüyüş sıralamaları bitirip, öğrencileri yürümeye başlamasıyla birlikte görevi orada biten, hızlıca platform arkasından sandalyelerin olduğu kısma geçen asistanlar tarafından yapılacaktır.
  9. Sandalyelere oturuş düzeni de yürüyüş sırası ile aynı olacak ve bölümlerinde ilk üç dereceyi alan öğrencilerimiz sıraların en önünde, sandalyelerden en kolay, hızlı çıkabilecek uç kısımlarda yerleşimi sağlanacaktır.
  10. Tüm öğrenciler sandalyedeki yerlerine oturduktan sonra tören akışını bozmayacak şekilde öğrencilerin yerlerinden kalkmamaları sağlanacaktır. Bunun için su isteyen öğrencilere elden ele suyun ulaşmasına yardımcı olunacaktır.
  11. Bölümde dereceye giren lisans öğrencilerimize Bölüm başkanı hocalarımızın sahnede diploma ve hediyelerini takdim etmesi, öğrencilerin Öğretim Üyeleri tarafından tebrik edilmesi, ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile sahneden ayrılacaklardır.
  12. Diğer lisans öğrencilerimizin sahneye tek tek davet edilecek, diplomalarını Bölüm Başkanından aldıktan sonra bölüm Öğretim üyelerinin kendilerini tebrik etmeleri sonrası sahneden ayrılacaklardır.
  13. Diplomalarını alan lisans öğrencileri Bölüm Başkanı ve hocaları ile birlikte toplu fotoğraf çekimine gideceklerdir.
  14. Fotoğraf çekimi biten öğrenciler tekrar oturma düzenlerine geri döneceklerdir.
  15. Doktora ve Yüksek Lisans öğrencilerimiz Danışman hocaları ile toplu olarak yürüyecekler, diploma takdiminden sonra Doktora öğrencilerimiz hocalarının oturduğu alanda oturacaklardır.

Yardımlarınız için teşekkür ederiz.