İYTE En İyi Ders Tasarımı Ödülleri

Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Yusuf Baran ve Eğitimden Sorumlu Rektör Yardımcımız Sayın Prof.Dr. Gamze Tanoğlu Hocalarımızın öncülüğünde, Enstitümüz Eğitim Komisyonu ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle geçtiğimiz akademik yılı içerisinde ilki düzenlenen “İYTE En İyi Ders Tasarımı Ödülleri” bu yıl da sahipleriyle buluşacak.

Enstitümüz öğretim elemanlarının 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde, Güz veya Bahar Dönemi fark etmeksizin vermekte oldukları dersler arasından, başvuru kılavuzunda belirtilen kriterler doğrultusunda nesnel değerlendirme ölçütlerine göre puanlama yapılarak belirlenen üç ders tasarımı, ödül almaya hak kazanacaktır.

Başvurular, bu dönem itibarıyla açılmış olup Bahar Dönemi sonuna kadar devam edecek ve aynı dönem sonunda değerlendirmeler tamamlanarak ödül alan dersler ilan edilecektir.
Değerlendirme sonucunda; 1’inciye 20.000 TL, 2’nciye 15.000 TL ve 3’üncüye 10.000 TL olarak belirlenen ödül bütçeleri, öğretim elemanlarımızın araştırma amaçlı kullanımına sunulacaktır.

Güz Dönemi’nde açılan bir dersle başvuru yapacakların özellikle “Öğrenci Anketi” ni bu dönem sonu sınavlarından önce uygulaması gerektiğini hatırlatır, ilerleyen tarihlerde son başvuru tarih ve zamanının netleştirilerek sizlerle paylaşılacağını bildiririz.

Ödül ve başvuru süreci hakkında daha detaylı bilgiye erişmek için öncelikle Ödül Başvuru Kılavuzu olmak üzere aşağıda paylaşılan evrakları inceleyiniz.
(2021-2022 akademik yılında ödül almaya hak kazananları görmek için buraya tıklayınız.)

1. Ödül Başvuru Kılavuzu

1.1. Başvuru Formu

1.2. Öz-Değerlendirme Formu

2. Ders Değerlendirme – Öğrenci Anketi – Ogrencilerle_Basvuru Kilavuzunda Verilen Link Paylasılacak

3. Ders Değerlendirme Rubriği-Hakem Tarafından Doldurulacak

Bilgilerinizi rica eder, iyi çalışmalar dileriz.

Düzenleme Kurulu:
Prof.Dr. Yusuf BARAN (Rektör)
Prof.Dr. Gamze TANOĞLU (Rektör Yardımcısı)
Prof.Dr. Sacide ALTINKAYA (Eğitim Komisyonu Başkanı)
Prof.Dr. Canan VARLIKLI (Eğitim Komisyonu Üyesi)
Doç.Dr. Berna ÖZBEK (Eğitim Komisyonu Üyesi)
Doç.Dr. Gökhan KİPER (Eğitim Komisyonu Üyesi)
Dr.Öğr.Üyesi Benay UZER YILMAZ (Eğitim Komisyonu Üyesi)
Dr.Öğr.Üyesi Hüseyin Atakan EKİZ (Eğitim Komisyonu Üyesi)
Dr.Öğr.Üyesi Günnur GÜLER (Eğitim Komisyonu Üyesi)
Dr.Öğr.Üyesi Tonguç AKIŞ (Eğitim Komisyonu Üyesi)
Dr. Yasemin ÖZCAN GÖNÜLAL (Eğitim Komisyonu Üyesi)