İYTE Her Yıl Olduğu Gibi Yine Altın Madalya Aldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, geçen yıl olduğu gibi 2024 yılında da “ÜniAr Üstün Performans Altın Ödül”üne layık görüldü.

Bağımsız bir araştırma kuruluşu olan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) tarafından yapılan sıralamada 50 bin öğrencinin oylarıyla belirlenen sonuçlara göre Rektör Baran, Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeğinde “Altın Ödül” almaya hak kazandı.

Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin üniversitelerinden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve üniversiteleri sıralama amacıyla yapılan sonuçlara göre; İYTE Genel Memnuniyet Sıralamasında ikinci sırada yer aldı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 2016 yılından bu yana yapılan araştırmalarda hep A+ üniversite olmayı başaran İYTE, 2024 yılı sıralamasında da  A+ alma başarısı elde etti.

TÜMA NEDİR

Türkiye genelinde 208 üniversiteden yaklaşık 50 bin öğrenci ile yapılan görüşmelerde öğrencilere farklı başlıklar altında sorular yöneltildi. Üniversite öğrencilerinin üniversitelerinden tatmin olma düzeylerini ölçüldü. Üniversiteler; Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı, Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği ile Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği kriterlerine göre puanladı. Anket sonuçlarına göre;  İYTE  Genel Memnuniyet Sıralamasında Türkiye ikinciliği elde etti.

 

REKTÖR BARAN ÖDÜL HAKKINDA NE SÖYLEDİ

Yakın dönemde İYTE’nin ulusal ve küresel başarılarına yenisini eklediğini vurgulayan Rektör Baran konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2024 Rektör Performansı Değerlendirme sıralamasında olarıyla beni altın ödül ile onurlandıran sevgili öğrencilerimize, Enstitümüzün sürekli artan başarı grafiğine emek ve özveriyle katkıda bulunan tüm değerli İYTE’lilere ve kıymetli paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum İYTE’mizde öğrencilerimize iyi bir akademik eğitim vermenin yanı sıra onları rol model lider bireyler, girişimciler ve bilim insanları olarak yetiştirmek, her anlamda örnek ve yaşayan bir kampüs olmak amacıyla projeler yürütüyor, var gücümüzle çalışıyoruz. İYTE olarak yine ülkemizin en prestijli sıralamalarından birinde zirvede olmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin küresel rekabette marka değerini yükseltmek için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.”

X