Fen, Yaşam, Başarı ve Mutluluk: Bilim İnsanları Bilimi Anlatıyor Sempozyumu Yapıldı

28 Şubat 2020 tarihinde İYTE Gösteri Merkezinde ikincisi düzenlenen sempozyum “Fen, Yaşam, Başarı ve Mutluluk: Bilim İnsanları Bilimi Anlatıyor” başlığı altında yapıldı. İzmirin başarılı liselerinden gelen öğrenciler ile rol model olmuş akademisyenleri buluşturmanın hedeflediği sempozyum Kadir Has Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat Berker’in Açılış Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran’ın sunumuyla başladı. Sunumunda Bilim adamı olma yolunda yaşadığı deneyim ve tecrübelerle, hayatının dönüm noktalarına değinen Prof. Dr. Baran, bu coğrafyaya katkı sunmak adına bilime ulaşım ve erişim yolunda adanmış bir biçimde çalışmanın önemine vurgu yaptı. Sunumununun sonunda öğrencilere seslenen Rektör Baran ‘Ülkenin en büyük sermayesi sizlersiniz doğru toprak, doğru iklim, doğru ellerde; akıl, bilim ve ilimin gölgesinde yeşermeye ve yeşertmeye devam edeceksiniz.’ dedi.

Sempozyumda ikinci olarak söz alan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, sunumuyla öğrencilerin beynin derinliklerine yolculuk yapmalarını sağladı. Programın son bölümünde Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Tırnaklı’nın bilimde başarı ve çok çalışmanın önemine değindiği sunumunun ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.