Ders İçerik Yönetimi Sistemi (CMS)

Öğretim üyelerinin derslerindeki içerik ve ders materyallerinin öğrencilerle paylaşılmasına yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Öğrenciler ve öğretim üyeleri kullandıkları kurumumuz e-posta hesabı ve şifresiyle http://cms.iyte.edu.tr adresinden giriş yapabilirler.

Öğretim üyeleri hazırladıkları veya temin ettikleri sunum (.ppt, .pptx .key vb.), doküman (.pdf, .doc, .xls, vb.), ses (.mp3, .wav, vb.), video (.mpg, .avi, .mkv, .flv, youtube, metacafe, vb.), resim (.jpg, .gif, .png, vb.), hareketli uygulama (java appletleri, .swf animasyonları, vb.) dosyalarını ders içeriği ve kaynağı olarak sisteme yükleyebilir, başka bir sayfaya bağlantı verebilir, bir sayfa düzenleyebilir ve bunları öğrencileriyle paylaşabilirler.

Öğretim üyeleri bu sistemde, öğrencilerine ödev verip toplayabilir, wiki oluşturabilir, anket düzenleyebilir, çevrimiçi sohbet düzenleyebilir, forum açıp herhangi bir konuda tartışma ortamı sağlayabilir, sanal sınıf uygulamasıyla gerçek zamanlı ses, video, sunu, masaüstü, beyaztahta paylaşımlarını içeren sohbet oturumu açabilir. Bu sayılan aktiviteler için,  otomatik olarak oluşturulan not girdisiyle öğrencilere ders notu verebilir. Gradebook (ders notu defteri) modülü ile not ağırlıkları girilebilir, istenilen istatistikler (Ortalama, Standart Sapma vb.) sistemden alınabilir.