İYTE Avrupa Komisyonu’ndan 100 Tam Puan Aldı

“2021-2027 dönemi için Erasmus’a giriş bileti anlamına gelen Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) başvurumuz Avrupa Komisyonu tarafından 100 tam puan verilerek kabul edilmiştir. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak önümüzdeki Erasmus döneminde yeni işbirlikleri ve yepyeni projeler için hazır olduğumuzu duyurmaktan gurur duyarız!”

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 2021-2027 yılları için Erasmus’a giriş bileti demek olan ve 100 tam puanla kazandığı Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) aracılığı ile halihazırda mevcut 100’ün üzerinde ikili anlaşmasını devam ettirme olanağı bulduğu gibi yepyeni ikili anlaşmalar yapabilecektir.

EÜB ile daha çok sayıda öğrencimizi Avrupa’da yer alan yükseköğretim kurumlarına gönderme hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunmaktayız. Önümüzdeki 2021-2027 dönemi ile birlikte Enstitümüz, sadece Avrupa’ya değil, Erasmus’un diğer alt faaliyet dalları ile birlikte dünyanın tüm sayılı üniversitelerine öğrenci göndermek için anlaşmalar yapmayı ilke edinmiştir. Ayrıca Enstitümüz öğrenci değişiminin yanı sıra, proje yapmaya odaklı Erasmus faaliyetleri ile ilgili girişimlere de hız verme kararlılığındadır.

2004 yılından bu yana Erasmus programının içinde yer alan Enstitümüzün 23 Program ülkesiyle 107 kurumlararası anlaşması bulunmaktadır. Bu süre zarfında İYTE Erasmus kapsamında öğrenim alanında 800’ün üzerinde staj kapsamında ise 250’nin üzerinde öğrenciyi, ders verme alanında 130 akademisyeni ve eğitim alma alanında 82 personeli desteklemiş, 140 uluslararası öğrenciyi ağırlamıştır.

Enstitümüz 2021-2027 döneminde, mevcut başarılarına ve KA 103, KA 203 projelerine yeni ikili anlaşmalar ve projeler ekleyerek Erasmus faaliyet yelpazesini genişletecektir.