İYTE, Nature Index Sıralamasında İlk 5’te

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Nature Index Üniversiteler Sıralamasında Türkiye’deki en iyi üniversiteler arasında genel kategoride 4. sırada olma başarısı gösterdi. 1 Ocak 2017 – 31 Aralık 2017 süresini kapsayan Nature Index, 2017 listesinde Türkiye’den 68 üniversite yer aldı.

Natura Index’in Kimya, Dünya ve Çevre, Yaşam Bilimleri ve Fizik Bilimleri kategorilerinde yaptığı değerlendirmede, 2017 yılında Türkiye’deki 10 araştırma üniversitesinden biri seçilen İYTE’nin sıralamadaki yeri ise şu şekilde:

Tüm Kategoriler: 4.
Kimya Bilimi: 3.
Fizik Bilimi: 4.
Yaşam Bilimleri: 3.

Nature İndeks Nedir?

Evrensel düzeyde araştırma çıktılarının bir göstergesi olarak kabul gören Nature Index, dünyadaki en prestijli veri tabanlarından birisi olarak değerlendirilir. İngiliz menşeili olan Nature Index, bir önceki takvim yılında yüksek etki faktörlü ve nitelikli dergiler içinde, kaliteli araştırma çıktılarının sayısına dayanan ve yazar bağlantı bilgilerini tablolar halinde yayınlayan bir veri tabanıdır. Yaşam bilimlerini kapsayan Nature Index kurumsal ve ulusal düzeyde yayın üretkenliğinin bilgisini verir.

Kaynak: Nature Index