İYTE Devlet Üniversiteleri Arasında Üçüncü

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından oluşturulan Devlet Üniversiteleri Sıralaması’nda (DÜS) İYTE 3. olurken, Fakülteler bazında yapılan sıralamada İYTE Mühendislik Fakültesi 1., Fen Fakültesi ise 2. oldu.

İlk olarak 2016 yılında Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan DÜS her yıl Türkiye’deki devlet üniversite ve fakültelerini akademik teşvik performanslarına göre sıralıyor. 2019 yılında yapılan sıralamaya göre İYTE, Hacettepe ve Gazi üniversiteleriyle birlikte 45-50 aralığında puanla listenin tepesinde yer aldı.

YÖK-SİS’ten alınan güncel öğretim elemanları verilerinin kullanıldığı rapor; proje, araştırma, yayın, tebliğ, tasarım, sergi, patent, atıf, ödül olmak üzere 9 kritere göre hazırlanıyor. Bu veriler baz alınarak 2019 yılı için yapılan açıklamada devlet üniversiteleri ve fakülteler sıralamasında İYTE yine ilk sıralarda yer alma başarısını yakaladı. ÜNİAR tarafından açıklanan raporda İYTE, fakülte bazında da başarısını devam ettirdi. Fen ve mühendislik fakültelerine sahip 108 üniversite arasındaki fakülteler değerlendirmesinde İYTE Mühendislik Fakültesi 1., Fen Fakültesi de 2. oldu.

Kaynak: https://docs.wixstatic.com/ugd/779fe1_8270560bceab494283a20e491e319987.pdf