İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Uluslararası Bir Başarı Daha

İYTE, “Times Higher Education (THE) Emerging Economies Ranking 2019” yani gelişmekte olan ülkeler üniversite sıralamasında 251-300 bandında yer alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Londra merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education’un (THE) 2019 Gelişmekte Olan Ülkeler Üniversite Sıralaması’nda İYTE, en iyi üniversiteler arasına girdi. 

Üniversitelerin, global/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, yayınlara yapılan atıflar, eğitim ortamı, sanayi destekli proje geliri gibi 13 kritere göre değerlendirildiği, “yükselen gelişmiş” “ikincil gelişen” veya “sınır” olmak üzere 3 sınıflandırma sisteminin uygulandığı sıralamada İYTE “yükselen gelişmiş” sınıfında yer alarak dünya üniversiteleri arasında ilk 100 hedefine biraz daha yaklaşmış oldu. Kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda akademik başarıya imza atan İYTE, bölgedeki tek araştırma üniversitesi olma özelliği ile de bu listede dikkat çekti.

Dünyanın en kapsamlı ve prestijli sıralama sistemlerinden biri olan ve öğrenciler, akademisyenler, üniversite liderleri, endüstri ve hükümetler tarafından güvenilen en kapsamlı ve en dengeli karşılaştırmaları sağlamak amacıyla takip edilen THE’nın, 2019 Gelişmekte Olan Ülkeler Üniversite Sıralaması’nda üst sıralarda olmak, İYTE için uluslararasılaşma yolunda önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Lisans, yüksek lisans ve doktora programı seçimlerinde de önemli bir rol oynayan THE sıralaması, Öğretme (öğrenme ortamı); Araştırma (hacim, gelir ve itibar); alıntılar (araştırma etkisi); Uluslararası görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma); ve sanayi geliri (bilgi transferi) gibi performans göstergelerine göre belirlendi.

THE  Emerging Economies Ranking 2019 sıralamasına ulaşmak için buraya tıklayın.

X