İYTE-TAM Arama Çalıştayı

İYTE Tümleşik Araştırma Merkezinin (İYTE-TAM) yönetim modeli, sürdürülebilirliği, gelişimi, görünürlüğü gibi konularda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla “Arama Çalıştayı” yapıldı. İYTE-Tam Seminer Salonunda yapılan çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba, öğretim üyeleri ve araştırmacılar katıldı.

Kampüs içindeki araştırma merkezlerini tek çatı altında toplayan İYTE Tümleşik Araştırma Merkezi, 2016 yılında Kalkınma Bakanlığı proje desteğiyle kuruldu. Mevcut araştırma merkezlerini daha etkin yönetmek amacıyla planlanan Merkez, tam olarak 2018 yılı sonunda faaliyete başladı. İYTE-TAM Arama Çalıştayı ile faaliyete yeni başlayan Merkezin gelecekte odaklanacağı alanlara temel oluşturulacak öneriler geliştirmek hedeflendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Baran, öğretim üyelerine katıldıkları için teşekkür etti. Rektör Baran “Merkezin daha verimli bir şekilde yönetilmesi için sizlerin önerilerinize, hepimizin ortak aklına ihtiyaç var” diye konuştu.

Rektör Baran’ın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Alper Baba,  İYTE-TAM’ın gelişimi hakkında bilgi veren bir sunum yaptı.

Çalıştayda tematik alanlara göre belirlenen gruplar, analiz yapmak ve görüşlerini dile getirmek amacıyla bir araya geldi. Çalıştay grupları,  “Uluslararasılaşma” “Sanayi İşbirliği” “Altyapı/Organizasyon” “Öncelikli Araştırma ve Uygulama Planı” şeklindeki konu başlıklarında belirlenen alanlarda sorunları ve çözümleri belirleyen sunumlar hazırladı.

Grup çalışmalarının ardından her gurup, kendi temasıyla ilgili çözüm önerilerini içeren sunumlar yaptı.

  

X