İYTE’li Ekip Ödül Aldı
İYTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Yılmaz ile kısa bir süre önce İYTE Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim elemanı kadrosunda görev yapan Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu’nun, İYTE mezunlarından Y. Mimar Işılay Tiarnagh Sheridan, Mimar Beyza Beydilli ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Ömer Başar, Oğuz Bodur ve Gizem Begüm Boylu’nun içinde olduğu proje ekibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ulusal mimari proje yarışmasında üçüncülük ödülü kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Entegrasyon Merkezi ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması ile Halkapınar’da yapılması planlanan ve içinde ulaşım müdürlüklerinin yer alacağı yeni hizmet binası ve yakın çevresinin düzenlenmesi ile bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermesi hedefleniyor.

Yarışma ile otobüs, İzban, İzmir Metro ve Tramvayı ile yapılması planlanan Hızlı Tren hattının kesişim noktasında yer alan proje alanının kentin transfer ihtiyaçlarına çözüm getirecek şekilde yapılması planlanıyor.

Seçici kurulun belirlediği esaslara göre başarılı olan projeler sayesinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait "Yeni Kent Merkezi”  boyunca belirlenen alan yeniden düzenlenecek.

Yarışmada 3.lük ödülünü kazanan ekip şu şekilde:

Ekip:
Ebru Yılmaz - Y. Mimar (DEÜ)
Seçkin Kutucu Y. Mimar (DEÜ)
Yonca Kutucu - Mimar (DEÜ)
Beyza Beydilli - Mimar (İYTE)
Pelin Aykutlar - Y. Mimar (YAŞAR ÜNİ.)
Işılay Tiarnagh Sheridan - Y. Mimar (İYTE)
Ömer Başar (Öğrenci, İYTE)
OğuzBodur (Öğrenci, İYTE)
Gizem Begüm Boylu (Öğrenci, İYTE)