İYTE, TÜBİTAK Projeleri Kabul Oranında Türkiye İkincisi
İYTE TÜBİTAK ‘tan 5 milyon üzeri destek alan üniversiteler arasında yüzde 27 kabul oranıyla Türkiye ikincisi oldu.

TÜBİTAK ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) fonlarının, açıklanan 2016 yılı istatistik verilerinde İYTE, Türkiye’deki üniversiteler arasında desteklenen/önerilen projeler oranı sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Ulusal Destek Programlarında kabul edilen projeler içinde İYTE’nin 77 projesinden 21’i kabul edildi.

Tematik bir araştırma üniversitesi olan İYTE, aynı zamanda 2016 yılı verilerine göre TÜBİTAK tarafından en çok sayıda projesi desteklenen üniversiteler sıralamasında ise ilk onda yer alma başarısı gösterdi.

Sıralama sonuçlarını değerlendiren Rektör Güden konuyla ilgili şunları kaydetti: “İstatistiklerde yer almasa da öğretim üyesi başına alınan TÜBİTAK projeleri oranında yüzde 42 gibi bir oranla, İYTE en iyilerden birisidir. Bir araştırma üniversitesi olan İYTE’de şu an 82 farklı öğretim üyesi 100’ün üzerinde TÜBİTAK Projesi yürütmektedir. Aynı zamanda Teknopark İzmir ile aynı kampüste birlikte çalışarak bu projelerin ürüne dönüşmesini sağlayacak çalışmalar yapmaktayız.”

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 25.07.2017 09:31