100/2000 YÖK Doktora Bursları Başvuruları Başladı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü,100/2000 YÖK Doktora Bursları Güz Dönemi Başvurularını Almaya Başladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, ülkemizde nitelikli insan kaynağını sayı ve nitelik anlamında artırmak ve ihtiyaç ve gelişim alanları dikkate alınarak belirlenen öncelikli 100 alanda 2000 doktoralı insan kaynağı yetiştirmek amacıyla 100/2000 YÖK Doktora Bursu projesi başlatılmıştır.

2017-2018 Güz Döneminde, başvurduğu 10 öncelikli alandan YÖK 100/2000 doktora burs kontenjanı kullanmaya hak kazanan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (İYTE) başvuru takvimi aşağıda verilmektedir:

2-17Ağustos 2017 Başvuru (Posta veya kişinin kendi başvurusu ile)
21-22Ağustos 2017 Mülakatlar (İlgili alana bağlı olarak belirlenen mülakat tarih ve saatleri öğrenci kabul ilanında duyurulmuştur. )*

Doktora programına yeni başlayan veya hali hazırda tez aşamasına geçmemiş doktora öğrencilerinin yararlanacağı bu burs;

 Lisans derecesi ile başlayanlar için 5 yıl,

 Yüksek lisans derecesi ile başlayanlar için ise 4 yıl olacak;

 Kendi üniversitesinde devam eden veya başka üniversiteye yatay geçiş yapan doktora öğrencileri için ise süre, bulundukları dönemden geçerli olmak üzere belirlenecektir.

Her yıl enflasyon oranında artışla, Eylül 2017’den itibaren 1800 TL olarak belirlenen burs karşılıksızdır ve başarı dahilinde devam edecektir.

Sadece akademiye yönelik olmayan, kamu ve özel sektörün de gelişimini hedefleyen YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı ile nitelikli doktoralı insan kaynağı yetişmesine İYTE’nin katkısı önemlidir.

Burslu Öğrenci Kabulü İlanı için tıklayınız.*

Burs yönetmeliği için tıklayınız.

Başvuru Dilekçe Örneği için tıklayınız.

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 03.08.2017 17:22