Nefes Koçluğu Federasyonu İYTE’deydi
2 Kasım 2018 Cuma günü İYTE Spor Merkezi Aynalı Salon’da Nefes Koçluğu Federasyonu tarafından, İYTE Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, İYTE öğrencilerine açık bir nefes çalışması düzenlendi. Federasyon Başkan Yardımcısı Funda Şimşek’in liderlik ettiği 10 gönüllü nefes koçu tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Şimşek’in sunumunun ardından, yatar düzende bir nefes seansı yapıldı. Uygulama sayesinde İYTE öğrencileri doğal nefesin Şimşek’in sunumunda değindiği fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal düzeydeki etkilerinden bir kısmını deneyimleme fırsatı buldular. Uygulama sonunda uygulamayı yapan nefes koçları her katılımcıyla nefes alışkanlıklarının kısa bir analizini paylaştılar. Böylece katılımcılar çalışma başında aktarılan kuramsal bilgilerin kendilerindeki deneysel karşılığını anlama fırsatı buldular.

Nefes Koçluğu Federasyonu tarafından kurumsal bağış yoluyla gerçekleştirilen ücretsiz nefes çalışmaları, doğal nefesin ve doğal nefes akışını engelleyen işlevsel olmayan nefes alışkanlıklarının yaşam üzerindeki belirleyici etkisine ilişkin farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Çalışmaların sonunda katılımcılara nefes analizlerinden hareketle gün içinde kolayca uygulayabilecekleri egzersizler önerilerek işlevsel olmayan nefes alışkanlıklarından nasıl kurtulabilecekleri konusunda yol gösteriliyor ve katılımcıların nefeslerinin açılması, limitleyici nefes alışkanlıklarından özgürleşmeleri için nefes seanslarına katılımları teşvik ediliyor. Orta ve yüksek eğitim kurumlarında yapılan pilot uygulamalar, yeni neslin sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 05.11.2018 14:23

Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO Bimer İYTE'de Ne Nerede?